MATCHDAY: Telstar - NAC

18/01. Achttien januari. Dat wás de dag waarop in 1871 Willem van Pruisen de eerste keizer van het Duitse Rijk werd. Dat wás de dag waarop de Soviets in 1943 de blokkade door de moffen bij Leningrad doorbraken. Maar vanaf morgenavond moet den achtienden januari vooral bekend zijn van het Beleg van Velsen, een heroïsche (wed)strijd van de Witte Leeuwen. Het liefst resulterend in de omverwerping van de NAC-blokkade en de huldiging van Jan Poortvliet tot Keizer van Groot-Velsen.

Update 15u : Het is wat stil in aanloop naar de wedstrijd, geen voorbeschouwingen, ziekenboeg, enzovoort. En eerlijk gezegd, na het zien van De Telegraaf zijn we plotsklaps genezen van onze cupkoorts. Zo toch maar even met de kop in de Noordzeewind, want deze avond verdient het wel gewoon om kippenvel van te krijgen.

Naar beneden scrollen voor alles wat al besproken is rondom deze pot. Thuisblijvers kijken legaal via Eredivisie Live of zoeken een illegaal streampje. Geen aanwezig radiostation bekend bij ons. Voor de rest: Pet op, shawl om en gááááán. Sing your heart out for the Lions!

Update 12u : Poortvliet moet het vanavond stellen zonder Van Huizen (definitief weg - Toine succes!) en de bekende langgeblesseerden. Inbrahim's werkvergunning volgt op zijn vroegst op woensdag en ook Walcott wacht nog op een stempel. Of Nkume al in Velsen rondloopt is ons onbekend. Zegt dit alles je niets, check dan even de bijgewerkte selectie-pagina. NAC mist haar voorhoede (Leonardo, Boussabon, Amoah) en doet het vanavond met veteranen Lurling en Kolkka, met eeuwig talent Idabdelhay ertussen. Ook Horvath ontbreekt.

In de loop van de dag volgen hier enkele updates mbt de wedstrijd. Ondertussen veel op het forum kijken, een beetje buurten bij de tegenstander (hier en hier) en de site van Telstar in de gaten h....oja, laat maar.

Doe vanavond alles eens een half uurtje eerder. De laatste kaarten (er zijn er nog zat hoor) gaan weg aan de stadionkassa en de eerste 2000 binnensluipers krijgen een gratis wedstrijdshawl. De kroegen zitten vol met NAC voor de nodige sfeer, het supportershome is open als je liever met de locals opwarmt. De Brigata Velisena zet haar schouders onder de sfeer en kan vanaf de warming-up de hulp van het hele stadion goed gebruiken!

Ow, en check de SV : busreizen naar Eindhoven en Eagles!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

COME ON YOU WHITEEEEEEEEEEES

Anoniem zei

comeee on witte leeuweenn !!

Nieuwsarchief