Feestweek

Woensdag maakt de KNVB bekend welke clubs bij haar 'onder curatele' staan (RTL heeft de lijst nu al). Zoals onlangs bekend werd is Telstar na enkele seizoenen niet langer ingedeeld in deze zorgencategorie. De cijfertjes zijn dus op orde en de directe dreiging van puntenaftrek of licentieverlies gaat aan onze club voorbij.

Toch zegt dit cijfertjescontrolesysteem van de voetbalbond niet heel veel over de gezondheid van clubs. Onze club is momenteel zeer sterk afhankelijk van een select groepje trouwe sponsoren en van AZ. Grotere clubs kunnen bij het wegvallen van een sponsor of een kredietverstrekker nog wel omschakelen, maar bij Telstar zouden de directe gevolgen schadelijk groot zijn. De indeling in de zorgenvrije categorie geeft Telstar in ieder geval de ruimte om nu aan een echt gezonde basis te bouwen.

Volgens RTV Noord-Holland is het nog niet zeker of Johan Plat bij Telstar aansluit. Poortvliet ziet de spits graag aansluiten, maar hij is geblesseerd en heeft een conditieachterstand

Ondertussen maakt de selectie zich op voor de eerste competitiewedstrijd. Maandag na de training bezochten Poortvliet en zijn mannen het Straatvoetbaltoernooi van het Santpoortse Dorpsfeest. Over het eventuele oefenduel van vrijdag tegen Kasimpasa is nog niks bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Nieuwsarchief